NYUGAT BALATONI INGATLANOK ADÁSA-VÉTELE
 
Vonyarcvashegy

Egy kellemes fürdõhely a Balaton északnyugati részén, 6 km-re a Balaton fõvárosától, Keszthelytõl. Vonyarc és Vashegy szõlõhegyek és puszták az 1850. évi egyesítésébõl keletkezett. 1960-ban még 1000 fõ élt itt, jelenleg több mint 1800 állandó lakója van a településnek. Az utóbbi idõben a szõlõmûvelés kicsit háttérbe szorult, de még mindig sok borász él a faluban, akik megõrizték hírnevét e mesterségnek. A szõlészet helyébe a turizmus lépett. A környék egyik legnépszerûbb és leglátogatottabb strandját találja itt a fürdõzni, csónakázni, szörfözni /sõt ezt a sportot tanulni/, és vízisíelni vágyó vendég. A felnõttek által közkedvelt, homokkal borított partszakasz a gyermekek strandolását is biztonságosabbá teszi.
 
Sok kikapcsolódási lehetõséget találhatnak itt, többek között; teniszpályák, tekepálya, biliárdszalon, lovarda, a szabadtéri színpad zenei és folklórprogramjai, vagy az egykori Festetics pince - amelynek figyelemreméltó építészete van - zenés programjai, kertmozi, diszkó, zenés szórakozóhelyek, valamint idõszakos képzõmûvészeti kiállítások várják a vendégeket.
 
 A sétákat vagy kerékpáros túrákat kedvelõk figyelmébe ajánlhatók a települést övezõ dombok kirándulóhelyei, valamint a tóparton magányosan álló kiemelkedés, a Balaton egykori szigete, a Szent Mihály-domb, ahonnan páratlan balatoni panoráma varázsa ejti rabul a kirándulókat.
 
 E helyhez legendák sora fûzõdik, pl. a viharból megmenekült halászokról, akik hálából kápolnát emeltek a domb tetején Szent Mihály arkangyal tiszteletére.
 Hagyományteremtõ kezdeményezésként minden év augusztusában színvonalas és változatos programmal itt rendezik meg a 40 halász emléknapját a ma élõ balatoni halászok tiszteletére is gondolva.Gyenesdiás

A nagyközség idegenforgalmi jellegének kialakulása 1905 és 1907 között kezdődött, amikor a település két fürdőegyesületének köszönhetően strandok épültek. A mai község életét is elsősorban a turizmus határozza meg,

A fürdés, strandolás mellett számtalan vízi sportra (vitorlázás, csónakázás, evezés), horgászatra és szabadidős tevékenységre is csábít a Balaton és környéke. Kipróbálhatja itt többek között a lövészetet (skeet, futóvad), lovaglást, sportolhat (tenisz, kerékpár, röplabda, futball, stb.), jeep- és quad-túrákon vehet részt. A természetet kedvelők, a bakancsos turisták számára a Keszthelyi-hegységben adottak az erdei gyalog- és kerékpártúrák lehetőségei. A település és a környék számos kulturális, sport rendezvény kínál szórakozási lehetőséget, de meglátogathatja a térségben található műemlékeket, várakat, látnivalókat, gyógyfürdőket.

A 2003-ban megalakult Gyenesdiási Turisztikai Egyesület minden a turizmust érintő kérdésben nagyon fontos szerepet tölt be. Az egyesület megalakulásával olyan alulról építkező turizmusirányítási rendszer jött lére a településen, amelyben a felelősség és a döntéshozatal a turizmus tényleges szereplőinek kezében van.Keszthely

Keszthely 765 éves múltra visszatekintő település, a Balaton fővárosa. A város és közvetlen szomszédságának természeti adottságai a Balaton partjánfellelhető történelmi emlékekben, és kulturális hagyományokban leggazdagabb településként ma is turisztikai, és szellemi központ.
A patinás városkép, a különböző korok történelmi örökségének találkozása, a Balaton egyetlen korhűen felújított szigetfürdője sajátos hangulatot kölcsönöz Keszthelynek.
A város központjában lévő sétálóutcán hangulatos éttermek, kávézók várják a vendégeket.
Az ország legigényesebben helyreállított és berendezett kastélya a Festetics-kastély, különleges parkjával, a gótikus plébániatemplom a város főterén, vagy a tó történetét bemutató Balatoni Múzeum jól mutatja a város kitüntetett szerepét a Balaton partján.
Keszthely nagy múltú iskolaváros és a környék kulturális központja, ennek köszönhetően régi hagyományai, és visszatérő rendezvényei miatt méltán nevezik a Balaton FővárosánakHévíz

Bizonyára már a pihenését tervezi, ha erre az oldalra kattintott. Mint leendő vendégünk, szeretne minél többet megtudni Hévízről, azért, hogy a jól megtervezett hévízi kikapcsolódása gondtalan és felhőtlen legyen? Segítünk Önnek, ezért csokorba gyűjtöttük azokat a hasznos tudnivalókat, melyek birtokában Ön már ismerősként fog megérkezni kis városunkba.

Egynapos Hévízi látogatásnál fontos kiindulópont a városközpontban lévő autóparkoló, ahol a 2011-es évtől kedvező tarifákon tudhatja autóját biztonságban, akár egész nap. Innen mintegy 5 perces sétával érheti el a a gyógyfürdőt és a termáltavat. A tóban való fürdőzést semmi esetre se hagyja ki a programból, mert télen-nyáron felejthetetlen élményben lesz része.

A fürdőzés után ajánljuk figyelmébe éttermeinket, ahol megkóstolhatja a zalai gasztronómia különlegességeit is. A bőséges ebéd után tegyen egy sétát a belvárosban, vagy például vegyen részt a történelmi városnéző sétán, esetleg nézze meg a várost a Dotto kisvonattal. A Dotto városnézést megszakíthatja Egregynél, ahol a család tagjai (kivéve a gyerekek és az, aki az autót fogja vezetni hazafelé) a borozósoron borkóstolással tehetik élménytelibbé a hévízi napot.